ACTIVITEITEN > Nu en straks
ZOMERSE ONTMOETING
24-07-2019 / 24-07-2019
archeologiemiddag met Piet van Lijssel

Activiteiten_Archeologiedag_OpgravingOss_mei2017_Horzak_DSC_1605(1) (jpg)


Ossenaar Piet van Lijssel deelt zijn archeologische kennis

Op woensdag 24 juli, 14.00 tot ca. 16.00 uur is er in het Stadsarchief een archeologiemiddag met Piet van Lijssel, van de Stichting Archeologie Maasland, in samenwerking met het Stadsarchief Oss.

Oss is rijk aan archeologische vondsten. Zoals het bekende kromgebogen zwaard van Oss uit de ijzertijd, tegenwoordig in het groot als kunstwerk te bewonderen op de rotonde voor Museum Jan Cunen. Piet van Lijssel is al jaren actief als (amateur)archeoloog en is voorzitter van de Stichting Archeologie Maasland. Hij laat tijdens deze inloopmiddag vondsten en filmpjes zien, vertelt over archeologie in Oss en kan uw eigen vondsten bekijken en misschien ook dateren.

Aanmelden is niet nodig, kom gewoon even binnenlopen.

Zomerse Ontmoetingen
Tijdens de zomermaanden is het stil voor veel mensen; anderen zijn op vakantie en wekelijkse activiteiten van clubs voor jong en oud liggen stil. Bibliotheek Oss organiseert in samnewerking met het Stadsarchief op verschillende momenten interessante bijeenkomsten en oogst daarmee kennis, maar zeker ook gezelligheid.

De volgende Zomerse Ontmoetingen zijn:
Dinsdag 30 juli, 10.30 uur: Maak kennis met de digitale bibliotheek (biebapp/ vakantiebieb)

Dinsdag 6 augustus, 14.00 uur: Gelukkig hebben we de foto's nog! Door Jurgen Pigmans

Donderdag 8 augustus, 14.00 uur: informatiemiddag over PSD2 (nieuwe betaalwet per 14/09) wat moet ik ermee?

De Zomerse Ontmoetingen in de Bibliotheek Oss vinden op verschillende tijdstippen Toegang is gratis, wel vooraf aanmelden via de website www.bibliotheekoss.nl in verband met de organisatie. Inclusief koffie of thee.


Terug
Naar boven