ACTIVITEITEN > Nu en straks
OPEN MONUMENTENDAG 2020
12-09-2020 / 13-09-2020
anders dan anders

OMD Ravenstein_leerlooierijhuisje (jpg)


Op 12 en 13 september vindt de landelijke Open Monumentendag weer plaats. Maar dit jaar zien deze dagen er wel anders uit door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het wordt grotendeels een gesloten monumentendag. Veel monumenten zijn te kleinschalig om goed 1,5 meter afstand te kunnen houden. Hiernaast worden de meeste monumenten opengesteld door vrijwilligers, die vaak in de risicogroepen vallen. De organisatie wil hen en de bezoekers geen risico laten lopen. Maar er is deze dagen natuurlijk wel op een andere manier aandacht voor al die mooie en interessante monumenten in de gemeente Oss.

Dit is er 12 en 13 september wel te doen!
Er zijn mooie fietsroutes, leuke speurtochten, boekjes met wandelingen, wandelingen door Oss, Lith, Megen en Ravenstein met kleine groepen met een gids. Tuinen worden opengesteld, van het leerlooierijhuisje in Ravenstein en de pastorie in Maren Kessel, er is een boekpresentatie bij de Dr. Hermanslaan in Oss en Museum Jan Cunen is gratis te bezoeken.

De fietstoertocht van toerclub De Windmolens die op zondag zou plaatsvinden, is helaas geannuleerd.

En natuurlijk zijn er veel gemeentelijke en rijksmonumenten van buitenaf te bewonderen.

Bekijk hier de digitale folder. Deze is ook op papier af te halen bij het Stadsarchief, VVV Oss, de vestigingen van de bibliotheek in de gemeente Oss, het TIM en het TIR.

Zin in een leuke digitale monumentenspeurtocht? We hebben een digitale speurtocht gemaakt met 15 vragen. Bedoeld voor kinderen/jeugd tussen 9 en 14 jaar, en iedereen die het verder leuk vindt. Je kunt hem ook maken met je klas of familie. Klik hier voor het invulbare pdf-bestand.

Meer weten?
Kijk voor de meest actuele gegevens op de website Je treft 't in Oss. Daar zijn ook 5 leuke korte filmpjes over monumenten te vinden.


Terug
Naar boven