INFORMATIE > Openingstijden & route
Wanneer zijn wij geopend?

Het Stadsarchief Oss is een onderdeel van de Bibliotheek Oss. U vindt onze balie en publieksruimte in de bibliotheek op de begane grond, tegenover de lift.

Onze openingstijden zijn:
dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Hiernaast kunt u tijdens de ruime 
openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken, het bekijken van de tentoonstelling en voor de publiekscomputers met onder andere onze collectiewebsite

Onze adresgegevens zijn:

Bezoekadres: Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss
Postadres: Postbus 815, 5340 AV Oss
T 0412 842010
informatie@stadsarchiefoss.nl

Link naar ons YouTubekanaal.

Beperkte beschikbaarheid van sommige stukken

Voor sommige stukken en kranten, zoals de huis-aan-huis-bladen Regio Oss en de Sleutel, diverse archieven en de DTB-boeken (voor het doen van stamboomonderzoek), geldt dat deze niet per direct beschikbaar zijn. Deze bewaren wij in verband met ruimtegebrek op een andere locatie. U moet deze stukken daarom ten minste 3 openingsdagen (di/wo/do) van te voren aanvragen, via mail of telefoon. Het kan voorkomen dat er in verband met beperkte bezetting geen of beperkte mogelijkheid is om deze stukken te halen. Hierover nemen we uiteraard contact met u op.

Over het transport van de hoeveelheid kranten/jaargangen overleggen we met u persoonlijk. Dit geldt alleen voor De Sleutel en De Regio Oss. Het Brabants Dagblad en de voorlopers daarvan, zijn namelijk tot en met 2014 gedigitaliseerd en via onze publiekscomputers te bekijken en doorzoeken. Deze zijn niet meer op papier beschikbaar. 

Route
Openbaar vervoer/lopen/fietsen: Het is een kleine 10 minuten lopen vanaf het station Oss. U loopt het station uit aan de centrumzijde en ga naar links de Spoorlaan in. Aan het einde steekt u over en gaat u rechts de Molenstraat in. Bij de kruising, met Museum Jan Cunen, gaat u links de De Raadhuislaan in. Deze loopt parallel aan het spoor. Op nummer 10 zit de Bibliotheek. Hierin is het Stadsarchief gevestigd, op de begane grond. Wij hebben een eigen balie tegenover de lift.

U kunt uw auto betaald parkeren aan de Raadhuislaan (beperkt aantal plaatsen, ook gehandicaptenplaatsen) of op de parkeerplaats achter de bibliotheek of bij het gemeentehuis. Hier wordt gebruik gemaakt van kentekenparkeren. De dichtstbijzijde gratis parkeerplaats is bij het Golfslagbad, Euterpelaan 1. Dat is zo'n 7 minuten lopen.


Naar boven