NIEUWS
COLLECTIE ONLINE
Collecties Stadsarchief en Museum Jan Cunen online

Een deel van de kunstvoorwerpen en objecten uit de collectie van het Stadsarchief Oss en Museum Jan Cunen zijn online te raadplegen en te bekijken op www.collectieonline.nl. Vanaf nu kunt u ook digitaal rode stickers 'plakken' bij uw favoriete objecten.


Uitbreiding webcatalogus
Met steun van de Provincie Noord-Brabant is de afgelopen maanden veel vooruitgang geboekt met Collectie Online, zowel op het gebied van inhoud als functionaliteit en vormgeving.

CollectieOnline1 (jpg)

Er komen steeds meer historische foto's, ansichtkaarten, boeken en negentiende-eeuwse, moderne en hedendaagse kunstwerken in de webcatalogus. Zo is de volledige bibliotheekcatalogus van het Stadsarchief op Collectie Online te vinden en zullen binnenkort ook een grote hoeveelheid ansichtkaarten en historische foto's, van bijvoorbeeld persfotograaf Daan Scholte, online gezet worden. Uit de collectie van Museum Jan Cunen zijn kunstwerken van de gebroeders Maris en Willem Roelofs en hedendaagse kunstenaars als Pieter Engels en Elspeth Diederix online te bewonderen.

Mijn Collectie Online
In Mijn Collectie Online kunt u uw favoriete archiefstukken, boeken en kunstwerken selecteren en bewaren. Binnenkort wordt het ook mogelijk om in te loggen. U krijgt dan de mogelijkheid om uw zelf samengestelde collectie te printen of e-mailen, langdurig te bewaren en aan te vullen wanneer u wilt.

CollectieOnline2 (jpg)


Terug
Naar boven