NIEUWS
DVD DONKER OSS VERKRIJGBAAR
16-12-2012 / 16-12-2012

Nieuws_DonkerOss_dvd-hoes (jpg)

Vanaf 18 december is in het Stadsarchief de documentaire film 'Donker Oss' van Luuk Bouwman verkrijgbaar. De dubbel-dvd kost 15 euro. In deze film is onder andere gebruik gemaakt van materiaal uit het Stadsarchief. De documentaire is ook elke dag (tijdens openingstijden) te zien in Museum Jan Cunen om 14.30 uur.


Donker Oss is een documentaire film over de criminele geschiedenis van de stad Oss. Oss is in het verleden meermalen door een golf van misdaad getroffen. In 1893 kreeg Oss een slechte naam door een serie aanslagen op fabrieksopzichters en door de moord op een wachtmeester. In de jaren twintig en dertig was er opnieuw een golf van criminaliteit. Ingegeven door een persoonlijke fascinatie heeft regisseur Luuk Bouwman - zelf geboren in Oss - uitvoerig research gedaan naar het Osse verleden. Het onderzoek leidde onder andere tot in North Dakota waar de nazaten van de 'Baron' wonen, de beruchte bendeleider die in 1894 met zijn familie de benen nam naar de Verenigde Staten. In Nederland deden kinderen en kleinkinderen van onder meer Peer de Bie voor het eerst hun verhaal. De documentaire onderzoekt waardoor de criminaliteit is ontstaan, en wat de gebeurtenissen voor enkele betrokken families hebben betekend.

De documentaire 'Donker Oss', over de Osse criminele geschiedenis, is vanaf heden te koop als 2 DVD-box inclusief bonusmateriaal. De DVD wordt op verschillende plaatsen in en rond Oss verkocht. De DVD bevat een nieuwe, definitieve versie van de documentaire die verschilt van de versie die vorig jaar in Museum Jan Cunen draaide. Het afgelopen jaar werden nog nieuwe stukken gefilmd en kwam een uiteindelijke versie van de documentaire tot stand. De scènes die zijn afgevallen in de montage zijn echter bijgevoegd op de bonus DVD. Daarnaast bevat de bonus DVD nog veel ander extra materiaal.

Kijk voor meer informatie op de site van Tropism.


Terug
Naar boven