NIEUWS

PERSBERICHT: MUSEUM EN ARCHIEF NOG GEWOON OPEN

mjc en archief (jpg)


Museum Jan Cunen en Stadsarchief zijn voorlopig nog gewoon open

‘Gaan jullie niet dicht dan…?’

Bij nieuwe tentoonstellingen krijgt het Osse Museum Jan Cunen af en toe de vraag of het niet vreemd is: een opening, terwijl het museum en het archief dicht zouden gaan. Waarnemend directeur Simon Franssen zegt daarover: ‘Museum Jan Cunen en Stadsarchief Oss blijven de eerstvolgende jaren gewoon open voor publiek. Na die tijd zijn alle opties open.’

In de Voorjaarsnota 2013 schreef het college dat de professionele cultuursector de komende jaren 800 duizend euro bezuinigt. De instellingen die gaan bezuinigen zijn: Theater De Lievekamp, Groene Engel, Bibliotheek Maasland, Muzelinck en het Museum Jan Cunen/Stadsarchief. Vooral bij deze laatste twee, die onderdeel zijn van de gemeente, gaat het om een forse taakstelling: 500 duizend euro vanaf 2017. De gemeenteraad heeft enkele voorwaarden meegegeven, waaronder: leg de nadruk op de jeugd, op het culturele onderwijs, en zoek mogelijkheden om kunst en cultuur te behouden voor de toekomst.

Waarnemend directeur Simon Franssen is in het dagelijks leven ook directeur van de dienst Gemeentebedrijven van de gemeente Oss. Museum en archief vallen onder deze dienst. Tot directeur Nicolette Bartelink van het museum en archief hersteld is, zal hij de eerste aanzet geven aan de discussie. “Ik doe dit samen met de directeuren van de andere instellingen, zoals het College heeft gevraagd. In het proces praten betrokken Ossenaren, externe deskundigen en adviseurs ook mee. Ondertussen blijven museum en archief gewoon open voor het publiek. Er zijn er geen wijzigingen in de programmering tot en met 2015 te verwachten', zo benadrukt Franssen.


Terug
Naar boven