NIEUWS
OPEN MONUMENTENDAG WEER EEN SUCCES
14-09-2013 / 15-09-2013

Historie Bergoss Kantoor (jpg)

In 2013 vond de landelijke Open Monumentendag plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Ook dit jaar was het weekend weer een groot succes in Oss.


Het jaarthema was: ‘Macht en Pracht’. De gemeente Oss heeft diverse interessante monumenten die goed binnen dat thema passen: pastorieën, kerken (geestelijke macht), oude raadhuizen (ambtelijke macht) en Villa Constance (gebouwd door machtige industriëlen).
Op deze twee dagen waren ruim 50 monumenten gratis te bezoeken en er waren diverse activiteiten, zoals de jaarlijkse busexcursie. Beide excursiebussen waren volgeboekt.
Een grote trekker was de openstelling van het Bergosskantoor in Oss, vlakbij het station, dat momenteel wordt gerenoveerd. De rondleidingen die daar gehouden werden, trokken op beide dagen zo'n 650 mensen.
Informatie over de deelnemende monumenten vindt u hier in het programmaboekje.
De Open Monumentendag wordt gecoördineerd door het Stadsarchief Oss en mede mogelijk gemaakt door vele betrokken verenigingen, vrijwilligers en monumenteneigenaren die de monumenten openstellen en de activiteiten coördineren.


Terug
Naar boven