NIEUWS
PRIJSUITREIKING VERHALENWEDSTRIJD
gezamenlijk project Osse HOOFDletters

Nieuws_logo_OsseHOOFDletters (jpg)


Prijsuitreiking verhalenwedstrijd Osse HOOFDletters

Tijdens Fantastival op 21 september vond de prijsuitreiking plaats van de verhalenwedstrijd 'Osse HOOFDletters'. Winnares was Conny Leyten met haar verhaal 'Mijn mes en ik'. De eerste prijs, de verfilming van het verhaal, is inmiddels af; het verhaal is verfilmd door PA Producties . Volgens de jury is dit verhaal goed geschreven, heeft het qua onderwerp en in diverse verwijzingen een sterke binding met Oss, is doorspekt met humor en gevat geformuleerd. De tweede plaats was voor Diny Vissers met 'Mooie Jan'. Volgens de jury is het een mooi, eerlijk en beeldend verhaal dat erg herkenbaar is voor deze omgeving. Echt uit het leven gegrepen. De derde plaats ging naar Marian Brands-Hartjes met 'Zomervakantie in de jaren 60 in Oss'. Volgens de jury een zeer herkenbaar, anekdotisch verhaal waarin het gewone leven heel gedetailleerd wordt beschreven.

De verhalenwedstrijd is georganiseerd door het Stadsarchief en de Bibliotheek Oss met medewerking van P.A. Producties. Het gezamenlijke idee was om de culturele identiteit van de gemeente Oss op de kaart te zetten met Osse verhalen uit de samenleving.
De tien genomineerde verhalen zijn verschenen in een bundel, met hulp van de afdeling reprografie van de gemeente Oss. Deze bundel is ook digitaal in te zien.


Terug
Naar boven