NIEUWS
PRESENTATIE DOORLOPENDE LEERLIJN
In Oss is veel gebeurd

Presentatieleerlijn_InOssisveelgebeurd_8oktober2014 (jpg)


Op 8 oktober is in het Stadsarchief het educatieve project 'In Oss is veel gebeurd' gepresenteerd. René Peters, wethouder jeugd en onderwijs, overhandigde het uitgebreide lespakket aan docenten geschiedenis van het Maasland College, het Mondriaan College en Het Hooghuis, locatie TBL.

'In Oss is veel gebeurd' is een doorlopende leerlijn over de lokale geschiedenis voor havo en vwo. Gebouwen, collecties, bijzondere plekken in het landschap, maar ook verhalen en tradities vormen de geschiedenis van Oss. Dankzij deze nieuwe leerlijn komen de leerlingen elk jaar in aanraking met de rijke Osse geschiedenis. Zij krijgen hier lessen over, maar gaan ook zelf op onderzoek, bestuderen historische bronnen, doen creatieve opdrachten en gaan het erfgoed in Oss buiten bekijken. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan de orde: de prehistorie, archeologie en het Vorstengraf, industrialisatie in Oss, de Tweede Wereldoorlog in Oss, stadsrechten, carnaval, landschappelijke geschiedenis, geloofwaardige gebouwen, herbestemming van cultureel erfgoed in het Berghkwartier, criminaliteit in Oss en de emancipatie van de arbeiders. Bij het onderdeel Educatie is meer informatie te lezen en zijn de bronnen te zien.

20141008_103537 (jpg)
Dit educatieve materiaal is ontwikkeld op initiatief van de gemeente Oss en het Stadsarchief Oss met financiële steun van Erfgoed Brabant. Uitvoering was in handen van Zeeman & de Regt Onderwijskundigen en het Stadsarchief Oss, met inhoudelijke medewerking van de secties geschiedenis van het Maasland College, het Mondriaan College en Het Hooghuis, locatie TBL.
In de studiezaal is de uitgebreide docentenhandleiding van dit project in te zien.

Kijk op D-tv voor een toelichting van Martine Eerelman in het journaal van 8 oktober op deze leerlijn (rond 5.50 minuten).


Terug
Naar boven