NIEUWS
CURSUS OSSE TROTS
29-04-2015 / 14-06-2015
gezamenlijke historische cursus

Historie Bergoss Kantoor (jpg)


De Volksuniversiteit Oss en het Stadsarchief Oss bieden eind april een tweede versie van de historische cursus 'Osse Trots' aan. In zes bijeenkomsten kunnen belangstellenden kennismaken met de rijke Osse geschiedenis. Deze cursus is een mix van lezingen en excursies en is opgezet in samenwerking met de stadsgidsen van het Maaslandgilde, Vrienden van de Grote Kerk en Stichting De Werkende Mens, historische kring voor Oss en omgeving. Inschrijven is vanaf nu mogelijk bij de Volksuniversiteit Oss, via internet of bel: T 0412-638060.

Rijke Osse historie
De tapijtindustrie, de na-oorlogse periode, religie in Oss... Oss heeft een rijke en bewogen geschiedenis. In deze driedelige cursus worden de deelnemers zowel letterlijk als figuurlijk meegenomen door de Osse historie. Bezoek de Grote Kerk, ontdek meer over de historische achtergronden van de nieuwbouwwijk het Berghkwartier en bezoek het recent gerestaureerde Bergosskantoor. En hoeveel mensen weten eigenlijk dat Oss een nucleaire schuilkelder heeft? Lezingen worden afgewisseld met excursies naar verschillende locaties. De cursus bestaat uit drie thema's, die ook los te boeken zijn. De thema's zijn:
1. De na-oorlogse geschiedenis van Oss (lezing op 29 april) inclusief bezoek aan de nucleaire schuilkelder en stadswandeling (excursie op 3 mei).
2. De religie in Oss en de geschiedenis van de Grote Kerk (lezing op 20 mei) inclusief rondleiding door de Grote Kerk (excursie op 24 mei)
3. De tapijtindustrie in Oss met rondleiding door het Stadsarchief (lezing op 10 juni) inclusief bezoek aan het Bergosskantoor en wandeling door het Berghkwartier (excursie op 14 juni).

Kosten van de totale cursus zijn 95 euro. Dit zijn zes lessen. Een losse module van twee lessen (een lezing en een excursie per thema) kost 35 euro.


Terug
Naar boven