NIEUWS
RUIM 13.000 FOTO'S ONLINE
06-12-2016 / 06-12-2016
historisch Oss en omgeving in beeld

BCO010056 lr (jpg)

Het oude gemeentehuis op de Heuvel in Oss, 1915


Vanaf 6 december zijn op onze collectiewebsite van het Stadsarchief Oss duizenden foto’s van Oss en omgeving te bekijken.
Dit is een deel van de zogenaamde BCO collectie: Beeldcollectie Oss. In deze collectie zijn foto’s van diverse fotografen opgenomen, waaronder de Osse fotograaf Leo van den Bergh en persfotografen als Daan Scholte, Paul van der Werff en Ruud Rogier. Dit zijn bijvoorbeeld straatbeelden, foto’s van de bevrijding, van burgemeesters en wethouders, verenigingen, belangrijke gebeurtenissen.

De ruim 13.000 foto’s geven een mooi historisch beeld van Oss en omgeving door de jaren heen. Hoewel het een enorm aantal is, vormt deze collectie nog maar een klein deel van de totale beeldcollectie van het Stadsarchief. Deze bestaat namelijk uit zo’n 500.000 foto’s, negatieven en ansichtkaarten. Deze collectie wordt stap voor stap gedigitaliseerd, beschreven en beschikbaar gesteld via internet. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwilligers, die een groot deel van deze foto’s hebben gescand en beschreven.

BCO022033 lr (jpg)

Burgemeester Louis Jansen doet zijn sportieve best bij de opening van een trimbaan in Oss op 3 augustus 1972.
Fotograaf: Paul van der Werff.

 

Op de collectiewebsite kun je bij Beeldmateriaal zoeken op jaartal of maker, of je kunt een eigen zoekterm invullen. Bijvoorbeeld een plaats of een straat. Op deze website zijn hiernaast digitale kranten te doorzoeken (Stad Oss, De Sirene, Dagblad voor Oss en omstreken bij het onderdeel Gedrukte Bronnen) en is ook te vinden welke boeken en tijdschriften in het Stadsarchief te bekijken zijn.
Het directe webadres is: www.stadsarchiefoss.nl/collectie

 


Terug
Naar boven