NIEUWS
INFORMATIE GEZOCHT OVER GEMMA SNOEK

Wij ontvingen een mail van Ria Prins-Snoek die op zoek naar informatie en verhalen over haar tante, Gemma Snoek, die in Haren en Oss heeft gewoond. Hierbij haar oproep. Mocht u informatie hebben, dan kunt u direct naar Ria Prins-Snoek reageren.

GemmaSnoek_1 (jpg)


In mijn familie is een zus van mijn overleden vader tamelijk onbekend gebleven en nu zijn wij, nichten en neven, op zoek naar haar levensverhaal. Zij is: Anna Maria Gemma Snoek, geboren op 7-5-1924 in Willeskop en overleden op 1-9-1978 in Oss. Gemma was vanaf mei 1954 woonachtig in het Klooster Bethlehem in Haren bij Oss en werkte daar in de huishouding bij de zusters. Toen de Zusters Penitenten van dat klooster in 1965 verhuisden naar Wassenaar, werd het gebouw nog diezelfde zomer in gebruik genomen voor de huisvesting van Spaanse gastarbeiders, die werkten bij Unilever. Mijn tante bleef in het klooster wonen om huishoudelijk werk te doen voor de gastarbeiders.

GemmaSnoek_2 (jpg)

In 1975 werd het Klooster Bethlehem verlaten door de Spanjaarden en kwamen zij te wonen in het woonoord aan de Frankenweg.  Gemma Snoek ging daar toen werken in de kantine.

Zij woonde van mei 1954 tot (waarschijnlijk) november 1975 in het klooster Bethlehem en vanaf 21 november 1975 woonde zij aan de Julianalaan 92 in Oss tot aan haar plotselinge dood in september 1978. Zij was toen 54 jaar.

Wij hopen dat er in Oss nog mensen wonen die onze tante gekend hebben. Heel graag zouden wij met hun in contact komen en meer horen over wie zij was.

Wij zouden u zeer dankbaar zijn als u uw herinneringen aan haar met ons zou willen delen.

Hartelijk dank bij voorbaat en vriendelijke groet,

Ria Prins-Snoek, riaprinssnoek@gmail.com


Terug
Naar boven