NIEUWS
FOTOBANNERS TE LEEN
speciaal voor ouderen in verzorgingshuizen

overzicht_banners (jpg)


Wij hebben een unieke historische beeldcollectie die op allerlei manieren en voor diverse doelgroepen kan worden ingezet. In publicaties, op social media, bij tentoonstellingen en nu ook op fotobanners. Er is namelijk speciaal voor ouderen in verzorgingshuizen een mini-tentoonstelling gemaakt van tien fotobanners met herkenbare taferelen van vroeger. De banners zijn gratis te leen voor zorginstellingen in de regio Oss en mogen drie weken op locatie blijven.Martine Eerelman, erfgoedspecialist bij het Stadsarchief Oss, licht het project toe: "Wij willen graag dat iedereen kan meegenieten van de mooie historische foto's uit onze collectie. Ook mensen die niet naar ons toe kunnen komen of die niet zo digitaal vaardig zijn. Daarom hebben we speciaal voor de bewoners van verzorgingshuizen in Oss en omgeving tien zogenaamde roll-up banners gemaakt die gratis te leen zijn." Op deze banners staan zwart-wit foto's uit de jaren vijftig en zestig die gemaakt zijn in de regio Oss door persfotograaf Daan Scholte. Elke banner heeft een thema uit het dagelijks leven van vroeger, zoals sport, vervoer, geloof, school, straatbeelden en werk. De bedoeling is dat verzorgers en bezoekers door de herkenbare foto's gemakkelijk het gesprek aan kunnen gaan met ouderen. "Kwam de schillenboer vroeger ook bij u thuis?" "Waar heeft u vroeger gewerkt?" "Weet je nog ma, wij hadden vroeger toch ook zo'n auto."
De foto's die op de banners staan, worden ook op A3-formaat meegeleverd, zodat ze bijvoorbeeld gezamenlijk aan de koffietafel bekeken en besproken kunnen worden. 

Geloof_processie_DSN0573_19357a (jpg)

Interesse?

De banners met A3-foto's kunnen bij het Stadsarchief Oss gereserveerd worden via de mail: informatie@stadsarchiefoss.nl Er zijn geen kosten aan verbonden. De banenrs kunnen 3 weken op locatie blijven. Er zijn al veel belangstellenden, dus houd wel rekening met een mogelijke wachttijd.

Dit is een activiteit in het teken van het themajaar Samen Dementievriendelijk van de gezamenlijke culturele instellingen en is ondersteund door de gemeente Oss. 


Terug
Naar boven