COLLECTIE > Introductie
STAMBOOMONDERZOEK

In de publieksruimte van het Stadsarchief kan stamboomonderzoek gedaan worden binnen de plaatsen Berghem, Geffen, Heesch, Lith (inclusief Alem, Maren, Kessel, Lithoijen, Oijen en Teeffelen), Megen (inclusief Haren en Macharen), Nistelrode, Nuland, Oss, Schaijk (inclusief Reek), Ravenstein (inclusief Deursen-Dennenburg, Dieden-Demen-Langel, Herpen, Huisseling-Neerloon). Als u bij uw stamboomonderzoek gebruik wilt maken van de doop-, trouw- en begraafregisters (DTB's), moet u deze 3 openingsdagen van te voren aanvragen onder vermelding van de plaats.


Dit onderzoek kan zowel op microfiches als digitaal plaatsvinden. De microfiches zijn alleen te gebruiken tijdens de openingstijden van het Stadsarchief. Via de site van het BHIC, die ook vanaf huis te bekijken is, kunt u uw onderzoek doen en aktes raadplegen.

Hier vindt u onderzoekstips voor het doen van stamboomonderzoek.

Als u bij uw stamboomonderzoek gebruik wilt maken van de doop-, trouw- en begraafregisters (DTB's), moet u deze 3 openingsdagen van te voren aanvragen onder vermelding van de plaats. Deze boeken staan in verband met de beperkte ruimte niet meer in onze publieksruimte, maar zijn elders ondergebracht. Excuses voor dit ongemak.


Terug
Naar boven