ACTIVITEITEN > Nu en straks
AVOND 100 JAAR ORGANON
12-10-2022 / 12-10-2022
In de Maand van de Geschiedenis

BCC0051_ansichtpanoramaOrganon_1960 (jpg)


Avond 100 jaar Organon

In 2022 start het themajaar 100 years pharma future in Oss. Er worden in Oss al een eeuw lang medicijnen gemaakt. De bekendste hiervan is de pil. Het Stadsarchief en de Bibliotheek Oss kijken op deze speciale avond tijdens de Maand van de Geschiedenis terug naar het ontstaan van het farmaceutische bedrijf Organon en blikken vooruit.
Op deze avond geeft archivaris Robert van Vlijmen een lezing over de historie van Organon. Ook wordt er met Rob Nelissen van Organon naar de rol van het bedrijf in heden en verleden gekeken. De verschillende onderdelen worden afgewisseld met gedichten van het Poëziepodium Oss en de Osse muzikant Paul Verschuur speelt covers van bekende liedjes.

Organon is in 1923 opgericht door Saal van Zwanenberg, de directeur van de Osse slachterij Zwanenberg. Hij was een zakenman die altijd op zoek was naar nieuwe mogelijkheden. Bij de oprichting van Organon ging hij uit van de gedachte dat "onze lieve heer niets voor niets heeft geschapen" en dat dus ook voor het slachtafval van Zwanenberg een bestemming gevonden kon worden. In die gedachte werd hij gesterkt door het feit dat er al farmaceutische bedrijven bestonden die uit dierlijke organen farmaceutische preparaten maakten. Uit dit lokale bedrijf kwam uiteindelijk een grote multinational voort.

De avond vindt plaats op 12 oktober in de Groene Engel, Kruisstraat 15 in Oss.
Het programma start om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.45 uur.
Entree is gratis, aanmelden is verplicht, bij voorkeur via mail: informatie@stadsarchiefoss.nl

Kijk voor meer informatie over het themajaar 100 years pharma future op deze website.


Terug
Naar boven