ACTIVITEITEN > Toen
PEPERFESTIJN 2011
Zaterdag 24 september 2011

Peperfestijn 2011 logo (jpg)


Op zaterdag 24 september 2011 vond het allereerste Peperfestijn plaats. Met dit kleinschalige evenement wilden de ondernemers uit de Peperstraat in Oss op een positieve manier aandacht vragen voor deze straat. Het thema was dit eerste jaar 'nostalgie'.

Het Peperfestijn vond plaats van 11.00-16.00 uur. Tijdens de opening werd de schildering tegenover Lunchroom de Peppermint onthuld door de familie Acket, wiens drukkerij decennialang in deze straat zat, en door loco-burgemeester Jan van Loon.

Gedurende de dag kon men genieten van oud-Hollandse liedjes en gitaar- en accordeonmuziek, historische filmpjes en foto's, historische (textiel)ambachten en rondleidingen bij het Stadsarchief, inclusief een kijkje in het depot.
Daarnaast werden er litho's en druksels van Osse stadsgezichten verkocht en was er de mogelijkheid deel te nemen aan oud-Hollandse kinderspelen.
Om het plaatje compleet te maken, liepen er figuranten uit de film "De Bende van Oss" in nostalgische kledij rond.

De Peperstraat is één van de oudste straten in Oss. De straat stond al vroeg bekend om de vele herbergen die er zaten. Het was een drukke straat, want het was de verbindingsweg tussen de Heuvel, waar ook de markt was, en de kerk. Ook is het de bakermat van de SP, heeft drukkerij Acket hier gezeten en is het Stadsarchief sinds 2007 in de Peperstraat gevestigd.

Peperfestijn 2011 1 (jpg)

Peperfestijn 2011 2 (jpg)

Peperfestijn 2011 3 (jpg)

Peperfestijn 2011 5 (jpg)

Peperfestijn 2011 4 (jpg)
Foto's: Peperfestijn 2011.


Terug
Naar boven