ACTIVITEITEN > Toen
KUNSTMARKT PEPERSTRAAT
Zaterdag 17dec. 12.30-16.30 uur

Kunstmarkt 2011 Affiche (jpg)


Kunstmarkt in de Peperstraat
Op zaterdag 17 december vond van 12.30 tot 16.30 uur een kleinschalige sfeervolle kunstmarkt plaats in de Peperstraat in Oss. In de straat en binnen bij een aantal ondernemers, waren kunstenaars aanwezig die hun werk exposeerden. Ook was de straat sfeervol aangekleed, onder andere met kaarslicht/waxinelichtjes.
In het Stadsarchief was het werk van Nol Reuser te zien. Kijk voor zijn werk op www.nolreuser.nl. De kunstenaar was zelf ook aanwezig om toelichting te geven op zijn werk.

Activiteiten in de Peperstraat
Het nostalgische Peperfestijn in september dat de ondernemers van de Peperstraat gezamenlijk hebben georganiseerd, was een groot succes. Om meer bezoekers naar de Peperstraat te trekken, en de straat regelmatig positief in het nieuws te krijgen, willen zij door het jaar heen meerdere activiteiten in deze centrumstraat organiseren. Op zaterdagmiddag 17 december was er dan ook een sfeervolle kleinschalige kunstmarkt in de straat. De insteek hiervan was om kunstenaars uit de eigen stad en omgeving onder de aandacht te brengen. Het idee was begonnen rond het werk van Theo van de Coevering, de vader van straatambassadeur Martine van de Coevering van Martine Mode: "Hij schildert al meer dan 45 jaar en is altijd zeer bescheiden gebleven. Als oudste dochter wil ik hem, nu het nog kan, eens in het middelpunt zetten in mijn winkel en een deel van zijn schilderwerken exposeren. Toen ik dit idee aan mijn collega's in de straat voorlegde, ontstond het idee om meerdere (amateur)kunstenaars te vragen om op een vast moment in de straat te exposeren."
Dit is een kleinschalige kunstmarkt geworden op zaterdagmiddag 17 december van 12.30-16.30 uur. De diverse kunstwerken waren zowel binnen als buiten te bezichtigen, bij: Lunchroom Peppermint, Café De Kamer, Stadsarchief Oss, restaurant De Rooij Peper , MarTine Mode, Speelmans Tweewielerservice, Tattooshop Ace of Spades en Eetcafé De Bengel.

De deelnemende kunstenaars waren onder andere: Nol Reuser, Dennis Arpa, Marthy van Casteren, Helma v/d Steen-v/d Heijden, Andre Dumont, Co van Roosmalen, Henk Ruurda, Annet Theunissen, Annemie Ophey, Theo van de Coevering, Marianne van Roozendaal-van de Coevering, Twan van der Wielen, Anja van den Helm, Truus van Bergen, Gerrit van de Heiden, Meriam van Lith, Ester Kerkhof, Truus van Bergen, Emmy van de Veerdonk.

In het volgende jaar zullen diverse activiteiten in de Peperstraat plaatsvinden, waaronder een boekenmarkt en een tweede versie van het Peperfestijn.
Alles over de Peperstraat in Oss is te vinden op: www.peperstraat.nl.


Terug
Naar boven