ACTIVITEITEN > Toen
BOEKENMARKT IN PEPERSTRAAT
24-03-2012 / 24-03-2012

Peperstraat_algemeen_activiteit_img_2090_site (jpg)


 

 

Op zaterdag 24 maart vond van 10.00 tot 16.00 uur een boekenmarkt plaats in de Peperstraat. Het Stadsarchief was deze dag extra geopend. Het was tevens de laatste dag van de tentoonstelling Winterkost. Ook werd er voorgelezen in de straat en was er muziek; de Maaslanders brachten gezellige Brabantse meezingers ten gehore. In café De Kamer werd een historische film over de Osse motorraces getoond. het was gezellig druk in de straat en de boekenverkoop was boven verwachting.

'Voorproefje'
In de Peperstraat stonden ongeveer tien kraampjes waarop zo'n honderd dozen boeken te koop worden aangeboden; van kunst-, reis, tuin- en kinderboeken tot romans. De boekenmarkt was een 'voorproefje'van boekenbeurs die de Lionsclub Oss ieder jaar organiseert in Het Hooghuis, locatie TBL, aan de Molenstraat. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni worden daar zeker 25.000 titels te koop aangeboden voor het goede doel. De opbrengst van beide boekenmarkten gaat naar het project 'Samen Aan Tafel': een viergangen lentediner voor zo'n 125 mensen die worden gestuurd vanuit onder andere ouderenorganisaties, de Zonnebloem, Voedselbank en het Rode Kruis.

Actieve straat
Vorig jaar werden voor het eerst een aantal activiteiten in de Peperstraat georganiseerd door de ondernemers; het Peperfestijn en een kerstkunstmarkt. Dit jaar zal er elk kwartaal iets extra's te doen zijn in de kleinschalige centrumstraat:
zaterdag 24 maart: boekenmarkt
zaterdag 9 juni: kunstmarkt en 5-jarig bestaan Stadsarchief Oss
zaterdag 29 september: het 2e Peperfestijn
zaterdag 15 december: kerstmarkt
Kijk voor meer informatie op www.peperstraat.nl.

 

 

Historische straat
De Peperstraat is een van de oudste straten in Oss. De straat stond al vroeg bekend om de vele herbergen die er zaten. Het was een drukke straat, want het was de verbindingsweg tussen de Heuvel, waar ook de markt was, en de kerk. Ook is het de bakermat van de SP, heeft drukkerij Acket hier decennialang gezeten en is het Stadsarchief sinds 2007 in de Peperstraat gevestigd. Om deze historische feiten op een rijtje te zetten, heeft het Stadsarchief een folder gemaakt met historische informatie over de straat. Deze folder is gratis op te halen in het archief, zolang de voorraad strekt.


Terug
Naar boven