ACTIVITEITEN > Toen
CURSUS DE RIJKE GESCHIEDENIS VAN OSS
06-02-2013 / 27-03-2013
ism Volksuniversiteit Oss

Historie industrie (jpg)


Van Tachtigjarige oorlog tot de sluizen bij Lith
De cursus 'De rijke geschiedenis van Oss' schetst in vogelvlucht de ontwikkelingen van de gemeente Oss. De geschiedenis krijgt gestalte aan de hand van de Osse canon. Deze canon bestaat uit vijftig vensters waarin opvallende gebeurtenissen uit het Osse verleden samen zijn gebracht.
Aan bod komt onder andere de periode na de Tachtigjarige Oorlog. Er verandert veel in de stad, maar ook in de directe omgeving? Ook de industrialisering, de komst van een spoorlijn en de aanleg van de sluizen bij Lith komen aan bod. Verrijk uw kijk op Oss!

Aanmelden
De cursus bestaat uit 3 lessen, op 6, 20 en 27 februari 2013. Docent is historicus Wilbert Ulijn. De eerste twee lessen vinden plaats bij de Volksuniversiteit, de laatste les vindt plaats in het Stadsarchief. In de pauze is hierbij gelegenheid voor een rondleiding door het archief en het depot.
Aanmelden voor deze cursus kan bij de Volksuniversiteit. Kruisstraat 94 in Oss, T 0412 638060. De kosten zijn 55 euro per persoon inclusief het boekje van de Osse canon (t.w.v. 4,50 euro).


Terug
Naar boven