ACTIVITEITEN > Toen
Stadswandeling
30-05-2013 / 30-05-2013
vanuit Stadsarchief Oss

Peperstraat (groot) (jpg)


Op donderdagmiddag 30 mei organiseren het Stadsarchief Oss en de stadsgidsen van het Maaslandgilde een historische stadswandeling. Deze wandeling gaat langs bekende en onbekende plekken in het centrum van Oss. Onderwerpen hierbij zijn onder andere de Osse industrie, architectuur en lokale verhalen en anekdotes. Ook wordt het Berghkwartier bezocht, waar de voormalige tapijt- en meubelstoffenfabriek Bergoss stond. In deze nieuwe wijk zijn veel interessante resten van en verwijzingen naar het verleden te zien.
De wandeling start met een korte introductie in het Stadsarchief (Peperstraat 12 in Oss) om 16.00 uur en eindigt om ca. 17.30 – 18.00 uur. Een topconditie is zeker niet noodzakelijk, er wordt in rustig tempo gewandeld, historische interesse wel.

Deelname aan deze stadswandeling is gratis. Reserveren is noodzakelijk in verband met het beperkte aantal plaatsen, dit kan bij het Stadsarchief Oss op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur op T 0412 629101 of via de e-mail: stadsarchief@oss.nl.

Op donderdagmiddag 20 juni is er een tweede stadswandeling, waarbij ook de nucleaire schuilkelder in Oss bezocht zal worden. Ook hiervoor kunt u zich alvast opgeven.


Terug
Naar boven