ACTIVITEITEN > Toen
OPEN MONUMENTENDAG 2016
10-09-2016 / 11-09-2016

OMD 2009 Leerlooiershuisje (jpg)


Op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016 vond de jaarlijkse Open Monumentendag weer plaats. Het thema is dit jaar 'Iconen & Symbolen'. In de gemeente Oss zijn meer dan 50 monumenten gratis te bezoeken. Bij veel monumenten is iets extra's te doen, zoals: rondleidingen door de gebouwen, diverse exposities, stads- of dorpswandelingen, live muziek door de leerlingen van de Muzelinck, workshops en kerktorenbeklimmingen. Ook zijn er elk jaar twee gratis busexcursies. Stadsarchief coördineert deze open dagen, in samenwerking met vele betrokken vrijwilligers, monumenteneigenaren en historische verenigingen.

Hier is de folder met het gehele programma te bekijken (pdf-bestand).

3 aanvullingen op de folder: 

1. De busexcursies zijn al helemaal volgeboekt. U kunt eventueel bij de VVV Oss op de reservelijst geplaatst worden.

2. De muzikale rondleiding in Museum Jan Cunen/Villa Constance gaat zondag 11 september helaas niet door, in verband met de verbouwingswerkzaamheden.

3. Klooster Soeterbeeck is niet op zaterdag, maar op zondag geopend.

OMD_busexcursie_IMG_5025 (jpg)

Busexcursie: ontdek de monumenten in de gemeente Oss

De busexcursies zijn al volgeboekt

Op zaterdag 10 september rijdt om 10.00 uur en 13.30 uur een excursiebus langs verschillende monumenten in de gemeente Oss. In de bus is een gids aanwezig die tijdens de rit informatie geeft over de monumenten en andere wetenswaardigheden. Bij de ochtendbus is dit wethouder Johan van der Schoot, bij de middagbus wethouder René Peters. Er wordt onderweg bij één of twee monumenten een stop gemaakt. Hier wordt een rondleiding door het monument gegeven. Ook de route zelf, door het mooie landelijke gebied van de gemeente Oss, is de moeite waard.

De busexcursie van 10.00 uur gaat naar de voormalige pastorie in Maren-Kessel, nu in gebruik als woning. Hier is een uitgebreid programma met een rondleiding door de tuin, bezichtiging van het monument en muziek en poëzie. Op de terugweg is er gelegenheid om uit te stappen bij de Grote Kerk in Oss.

De busexcursie van 13.30 uur start met een bezoek aan het Leerlooierijhuisje in Ravenstein. Daarna volgt een bezoek aan het Erfgoedlokaal Ons Dorp in Haren.

De 'spelregels':

Deelname aan de busexcursie is gratis.

Reserveren is verplicht in verband met het beperkte aantal plaatsen. Dit kan telefonisch of via internet vanaf maandag 15 augustus bij de VVV, Spoorlaan 24 in Oss. Tel: 0412 - 633 604 of via de website. De VVV is geopend op maandag van 13.00 tot 16.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdig reserveren wordt aanbevolen.

In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er maar voor één van de twee bustochten gereserveerd worden.

In verband met het beperkte aantal plaatsen kan er per reservering voor maximaal 4 personen gereserveerd worden.

Graag bij verhindering tijdig afmelden.

Het start- en eindpunt van de bussen is de parkeerplaats achter het gemeentehuis, Raadhuislaan 2 in Oss.

De excursies duren ongeveer 3 uur.

Voor koffie/thee wordt onderweg gezorgd.


Terug
Naar boven