ACTIVITEITEN > Toen
150 JAAR GROTE KERK - tentoonstelling
15-05-2009 / 22-08-2009

Tentoonstelling Gr Kerk (jpg)


In het Stadsarchief was van 15 mei tot en met zaterdag 22 augustus 2009 de tentoonstelling '150 jaar Grote Kerk' te bezichtigen.

In deze kleinschalige expositie werd niet alleen aandacht besteed aan het historische kerkgebouw dat dit jaar 150 jaar bestaat, maar ook aan de tradities binnen de katholieke kerk, de voorwerpen die daarbij gebruikt worden en de mensen die binnen de kerk een rol spelen.
Omdat niet iedereen (nog) bekend is met de rituelen en tradities in de katholieke kerk, kregen alle bezoekers een gratis tentoonstellingsboekje mee, waarin uitleg gegeven wordt bij de getoonde voorwerpen en afbeeldingen.

Thema’s
De tentoonstelling '150 jaar Grote Kerk' was verdeeld in vier thema’s: de bezoekers van de Grote Kerk en hun voorwerpen, rituelen en tradities in de katholieke kerk, het gebouw en de inrichting en de priesters in de Grote Kerk. De diverse voorwerpen uit de Grote Kerk, waaronder het kerkzilver en de liturgische kleding van de priesters, werden aangevuld met voorwerpen uit een privé-collectie. Ook waren er historische foto’s en archiefstukken te zien uit de collectie van het Stadsarchief die het 'rijke Roomse leven' illustreerden.

Lees meer over de Grote Kerk in het artikel "150 jaar Grote Kerk" in 'Osse Historie'.


Terug
Naar boven