STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

In verband met de maatregelen rond het Coronavirus is de Bibliotheek Oss en het Stadsarchief Oss gesloten. Dit duurt in elk geval tot en met 6 april. U kunt het Stadsarchief dus niet bezoeken. U kunt ons wel bereiken via mail: informatie@stadsarchiefoss.nl

De lezingen van 15 maart, 26 maart en 14 mei gaan helaas niet door en zullen waarschijnlijk later dit jaar plaatsvinden. Ook de OKVO-stadstocht voor groep 5 gaat niet door.

Toch aan de slag met de Osse geschiedenis? Op onze Facebookpagina zijn (vrijwel) dagelijks historische vragen te vinden: de Vraag van Vandaag. Bij Nieuws is een historische speurtocht voor kinderen te vinden. Of neem eens een kijkje op onze collectiewebsite met kranten en foto's.

Wij wensen jullie veel sterkte in deze bijzondere tijd. Pas goed op jezelf en op de ander!

------

Het Stadsarchief Oss is gevestigd in de Bibliotheek Oss. U bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. Hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's en kranten inzien, stamboomonderzoek doen via microfiche en internet en onze historische tentoonstelling bekijken. Ook organiseren we regelmatig lezingen, activiteiten en educatieve projecten.

Wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken, het bekijken van de tentoonstelling en voor de publiekscomputers.

Collectiewebsite

Wij hebben een groot deel van onze regionale kranten en een deel van onze beeldcollectie gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken via onze collectiewebsite. Het directe adres van deze collectiewebsite is: www.stadsarchiefoss.nl/collectie. Of klik op deze link. Hierop staan bijna 15.000 afbeeldingen van Oss en omgeving uit onze beeldcollectie. De oudere kranten, tot 1956, zijn op deze site vanaf huis te bekijken. De nieuwe kranten (tot en met 2014) staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.


Activiteiten_anscihtkaartenexpo_BFV0046 (jpg)


Naar boven