STADSARCHIEF OSS
Welkom bij het Stadsarchief

Vanaf 1 januari 2016 is het Stadsarchief onderdeel van de Bibliotheek Oss. u bent van harte welkom in onze publieksruimte op de begane grond in de Bibliotheek, Raadhuislaan 10 in Oss. hier kunt u onze boeken raadplegen, archiefonderzoek doen, foto's aanvragen, kranten inzien, stamboomonderzoek via microfiche en internet doen en onze historische tentoonstelling bekijken.
Wij zijn geopend van dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur. Hiernaast kunt u tijdens de ruime openingstijden van de Bibliotheek ook in onze ruimte terecht voor het inzien van de boeken en voor de publiekscomputers.

Wij hebben een groot deel van onze kranten en een deel van onze foto's gedigitaliseerd. Deze zijn te bekijken op onze nieuwe collectiewebsite. De oudere kranten zijn ook vanaf huis te bekijken, de nieuwe kranten (vanaf 1959) staan in verband met auteursrechten alleen op de publiekscomputers in onze studieruimte.

Tot en met 8 oktober is de fototentoonstelling 'Leo van den Bergh - Geboren fotograaf' te zien.
Meer weten over de Open Monumentendag op 10 en 11 september in de gemeente Oss? Kijk hier. Beide busexcursies zijn al volgeboekt.


Ansichtkaart1 (jpg)


Naar boven