ACTIVITEITEN > Nu en straks
VORSTENGRAVEN IN DE MAASHORST
13-06-2019 / 15-06-2019
lezing en excursie

OMD_OssvorstengrafIMG_2199_WEB (jpg)


Lezing en excursie Vorstengraven

Op donderdagavond 13 juni zal lokaal archeoloog Peter van Nistelrooij een lezing verzorgen met de titel: 'Drie bijzonder rijke vorstengraven en de Maashorst'. Hij gaat in deze lezing kort en bondig in op de drie bijzondere rijke graven in de regio die bekend staan als het Vorstengraf van Oss, het Prinsengraf en Prinsessengraf. De graven zijn gevonden in en op het natuurgebied De Maashorst. Aan de randen van De Maashorst zijn nog meer opmerkelijke archeologische sporen ontdekt. In de lezing wordt een fraai overzicht van de vondsten uit het natuurgebied De Maashorst gegeven.

Deze lezing vindt plaats op 13 juni en start om 19.30 uur en wordt georganiseerd in samenwerking met stichting De Werkende Mens, historische kring voor Oss en omgeving. Entree is gratis, aanmelden is verplicht bij het Stadsarchief via mail, balie of telefoon.

Fietsexcursie 15 juni

De lezing van 13 juni is een uitstekende voorbereiding voor de excursie op zaterdag 15 juni. Deze fietsexcursie voert langs een aantal archeologische en geologische interessante plekken op natuurgebied de Maashorst. Er wordt onder andere een gerestaureerd grafheuvelcomplex uit de ijzertijd bekeken en ook een aardkundig monument, de zogenaamde wijstgronden met hun bijzondere waterhuishouding. We starten en eindigen met de fiets bij het Natuurcentrum Slabroek Erenakkerstraat 5, 5388 SZ Nistelrode. Starttijd is 10.00 uur, eindtijd ca 12.30 uur.

Deze excursie wordt georganiseerd door de stichting De Werkende Mens, historische kring voor Oss en omgeving. Kosten zijn 2,- per persoon (incl. rondleiding/gids, koffie/thee met iets erbij), ter plekke te voldoen. Aanmelden is verplicht, dit kan tot en met 12 juni bij het Stadsarchief via mail, balie of telefoon.


Terug
Naar boven